Budynek nr 5

Spółdzielnia Mieszkaniowa Włókniarz - budynek administracyjny

Niepubliczne Przedszkole Montessori

Budynek nr 3

Szkoła Podstawowa nr 7

Osiedle Włókniarzy SM Włókniarz

Pierwsze duże osiedle mieszkaniowe wybudowane przez Spółdzielnię Mieszkaniową "Włókniarz" w Bielawie, w kwartale między linią kolejową Bielawa -Dzierżoniów i ulicami Bohaterów Getta, Żeromskiego i Włókniarzy. Na terenie osiedla oprócz budynków mieszkalnych znajduje się szkoła podstawowa, przedszkole, budynek administracyjny z klubem osiedlowym (zbudowany w 1972 r.) i niewielkie centrum handlowe. Na zachodnim skraju osiedla, przy już nieczynnym torowisku PKP (ul. Osiedlowa), zlokalizowano garaże. ...
Pierwsze duże osiedle mieszkaniowe wybudowane przez Spółdzielnię Mieszkaniową "Włókniarz" w Bielawie, w kwartale między linią kolejową Bielawa -Dzierżoniów i ulicami Bohaterów Getta, Żeromskiego i Włókniarzy. Na terenie osiedla oprócz budynków mieszkalnych znajduje się szkoła podstawowa, przedszkole, budynek administracyjny z klubem osiedlowym (zbudowany w 1972 r.) i niewielkie centrum handlowe. Na zachodnim skraju osiedla, przy już nieczynnym torowisku PKP (ul. Osiedlowa), zlokalizowano garaże. PS.

Klasa I SP nr 8 w Bielawie na ówczesnym boisku szkolnym. W tle ...
    Widok z 4 piętra bloku nr 19, na obecną ul. Osiedlową (garaże), ...