Pomnik żołnierzy Armii Czerwonej (dawny), Kłodzko
Janekc01: Pierwsze pochówki na cmentarzu odbyły się w dniach 10-12 maja 1945. Ostatni w roku 1946.
Kościół pomocniczy Matki Bożej Bolesnej, al. NMP, Nowa Ruda
chrzan233: Wygląda na mniejszy dubel:
ul. Rynek, Międzybórz
Hellrid: Górna fotka, to obecny Rynek, kamienica nie istnieje, muszę poszukać książek adresowych aby cały rynek ułożyć.
ul. Dąbrowszczaków, Olsztyn
tomimaki: Chciałam sprawdzić, czy też ktoś to zobaczy. :) Poszperałem w książce adresowej i Richard Gabriel urzędował pod tym adresem . Dopisałem obiekt.
Most drogowy (rz. Bóbr / ul. 3 Maja), Szprotawa
Alistair: Podmieniono na wyraźniejszy skan.
Piwiarnia Namysłowska (dawna), Namysłów
kitapczy: Przesunęłam znacznik obiektu na planie nieco na wschód. Tak wynika z innych zdjęć: Do wejścia prowadziły krótkie schody (otwór wejściowy piwiarni nadal istnieje). Także położenie okien wskazuje, że piwiarnia nie znajdowała się w piwnicach, ale na wysokim parterze zamku. Ściany wnętrz zostały udekorowane dekoracjami malarskimi przedstawiającymi ...

Oszczędzaniem i pracą... ludzie zdrowie tracą

Prawdę mówiąc nie bardzo wiem jak to dawniej bywało, jak funkcjonowały banki.

/ /
Polecam "oszczędnościowe" opowiadanie Zoni :)
StaSta | 2013-10-19 22:30:29
Przychodnia była na ul. Podróżniczej, nie na Pionierskiej.
maras | 2013-10-19 22:48:08
Ale w książeczce jest napisane Pionierska 1, widocznie pod koniec lat 40 przychodnia była przez jakiś czas w tym miejscu...
StaSta | 2013-10-20 23:36:18
Możliwe, za młody jestem, aby to pamiętać:)
No właśnie :))
wilk.wroclaw | 2013-10-19 23:14:54
Piękne Zoniu :) A pamiętasz, jak już w czasach rynkowej wolności szalała firma AutoTak - tak kupisz na raty? :) Oni to dopiero losowali...
YouPiter | 2013-10-20 03:44:52
...i hiszpańskie sposoby na ustrzelenie MATIZ - a w MARINO. No tak, sie wie. Ale ta skarbonka i ta książeczka SKO, jako żywo przypominają mi identyczne sposoby oszczędzania w tych czasach. I to (bom domowym przykładem nauczony) i tamto (podstawówka uczyła) - zanim w PKO, ucz oszczędzać w SKO :)
zonia | 2013-10-20 12:24:48
Niedługo minie pół roku jak tu się ukazują te moje moni opowiadanka. Maras , człek wrażliwy (na płęć piękną), nie potafi odmówic kobiecie w potrzebie i je tu po odpowiedniej technicznej obróbce wkleja. A, ja jak zwykle pewna niepewności zdadam Wam krótkie pytanie: mam grać?
wilk.wroclaw | 2013-10-20 14:27:29
!! A jak!
map [Alojzy W.] | 2013-10-21 19:38:45
Oczywiscie, prosze pisac! Jezeli mozna zasugerowac temat to prosilbym cos o zyciu studenckim ze szczegolnym uwzglednieniem dzialalnosci Palacyku!
zonia | 2013-10-21 20:10:51
O stydentach będzie , ale z PWSSP , w Pałacyku byłam tylko dwa, gora trzy razy. Jakoś tak pechowo dla mnie wyszło. Żałuję, Proszę jednak wspierać mnie wpisami, bo jak mówi Maras _kokietka jesteś!- ale to niepradwa, ja jestem niepewna swego.
map [Alojzy W.] | 2013-10-22 08:59:31
Oczywiscie prosze tego nie traktowac jako jakiegos zadania- to tylko taka luzna niewiazaca sugestia. Dziekuje, pozdrawiam i zachecam.
górski | 2013-10-20 13:37:52
Krótko i niepoważnie: Ociec prać ! Matka grać !!
Volare | 2013-10-20 15:29:13
Grać, nie pytać !!
cezar56 | 2013-10-20 21:03:26
Grać bez końca , toć to lepsze niż encyklopedia
To był interes
Waclaw Grabkowski | 2013-10-21 21:09:43
Pisz Zoniu, pisz. Co zapisane piórem, nie wyrąbią i toporem, ale trzeba wiedzieć, że taka to bywa zapłata niejednego literata: gdy wyjedzie wszyscy kadzą, a za życia jeść nie dadzą :)
zonia | 2013-10-23 10:08:22
Bardzo, bardzo Wam dziękuję za aprobatę, zwłaszcza w czasach, gdy jest więcej piszących niż czytających. Daje mi to “power” do pisania. Szczególnie dziękuję Marasowi, że mnie „odkrył” , że wymyślił chwytliwą formę publikacji i za to, że cierpliwe znosi moje często histeryczne zachowania.
Oczywiście grać !!!!!