Stacja kolejowa Pawłowice Małe

Bahnhof Pahlowitz, Pahlowitz (Kr. Liegnitz), Polewice (do 1947 r.)

Niewielka stacja węzłowa z uwagi na istniejące krótkie odgałęzienie do Huty Miedzi Legnica (linia nr 972 dł, 1,05 km) Stacja posiada 3 tory główne, z których dwa znajdują się przy jednokrawędziowych peronach. Perony te posiadają dojście w poziomie szyn i są nieużywane od 2009 r. Układ torowy uzupełnia kilka torów bocznych, m.in. ładunkowych do rampy boczno-czołowej. Ruch pociągów prowadzony z nastawni PM w budynku dworca. Nastawnia dysponująca obsługuje również rogatki na przejeździe kolejowym w ...
Niewielka stacja węzłowa z uwagi na istniejące krótkie odgałęzienie do Huty Miedzi Legnica (linia nr 972 dł, 1,05 km) Stacja posiada 3 tory główne, z których dwa znajdują się przy jednokrawędziowych peronach. Perony te posiadają dojście w poziomie szyn i są nieużywane od 2009 r. Układ torowy uzupełnia kilka torów bocznych, m.in. ładunkowych do rampy boczno-czołowej. Ruch pociągów prowadzony z nastawni PM w budynku dworca. Nastawnia dysponująca obsługuje również rogatki na przejeździe kolejowym w ciągu drogi wojewódzkiej nr 364 oraz rozjazdy w dawnym okręgu PM1, które posiadają napędy elektryczne. (moose za semaforek.kolej.org.pl)

Stacja PKP Pawłowice Małe
    Stacja Pawłowice Małe - nastawnia dysponująca PM w budynku dworca ...