Bierna
MacGyver_74:
McAron: Na tyłach kamienicy nr 3a.
ul. Oława Białoskórnicza (dawna), Wrocław
Kavikvs: To nie są domy przy Białoskórniczej, tylko przy Nowym Świecie.

Spektakl „Operacja Orędzie”
Autor: Administrator°, Data dodania: 2013-10-01 18:36:38, Aktualizacja: 2013-10-01 18:36:38, Odsłon: 2088

Ośrodek Pamięć i Przyszłość zaprasza! 5 października, godz. 18:00 Sala Sesyjna Dworca Wrocław Główny.

Przed nami premiera wyjątkowego spektaklu teatralnego opowiadającego o kulisach powstania słynnego listu ze słowami "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie"!

Już 5 października o godzinie 18:00 zapraszamy na spektakl „Operacja Orędzie” w reżyserii, scenarzysty polskiego kandydata do Oscara, filmu 80 milionów – Krzysztofa Kopki.

Akcja spektaklu rozgrywa się na stacji kolejowej w Zebrzydowicach na granicy polsko-czechosłowackiej. Z pociągu wysiada ksiądz wracający ze studiów w Rzymie. Okazuje się, że jest pod ścisłą obserwacją Służby Bezpieczeństwa, która planuje wykorzystać go w grze operacyjnej przeciwko biskupowi Kominkowi, autorowi słynnego orędzia. W wyniku prowokacji ksiądz zostaje zatrzymany i jest w brutalny sposób przesłuchiwany...

Dodatkową atrakcją wydarzenia jest miejsce, w którym spektakl będzie grany. Nowo wyremontowana Sala Sesyjna Dworca Wrocław Główny robi wrażenie i jest doskonałym miejscem dla niezapomnianych wrażeń artystycznych (Sala znajduje się nad wejściem głównym do Dworca, na 1 piętrze).

/ / / / /