Gronów
blatro: Dziękuję :)

Radio

Szukając zdjęć potrzebnych do zilustrowania opowiadania o radiu trafiłam na zdjęcie i komentarz do niego, a na zdjęciu był znany wrocławski radiowiec sportowy i lekarz zarazem, Andrzej Koziorowski.

Zdjęcie nr

/ /
Polecam kolejne opowiadanie Zoni - Radio :)
moose | 2013-04-08 14:26:39
Miło się czyta wszystkie te opowiadania. Bezcenne,
I nie ma co ukrywać, Zonia ma szac bałak.
lechp | 2013-04-08 20:34:18
Miła Zoniu Odnośnie cytowanej "pocztówki z Karłowic, to zaczynało się tak: Panu Redaktorowi a Dobrodziejowi mojemu niniejszą pocztówkę z wojażu po Karłowicach podesłać się ośmielam - Herakliusz Mordęga Komiwojażer ... i tu następował tekst. Tyle lat, a tak to utkwiło mi w pamięci. Pozdrawiam serdecznie
cezar56 | 2013-04-09 00:58:59
Andrzej Koziorowski był kuzynem mojego wujka , niestety późno się o tym dowiedziałem . Studio 202 słuchałem jako mały chłopak na falach średnich , pamiętam melodię z filmu "Most na rzece Kwai" tylko nie pamiętam jaką audycję rozpoczynała na wrocławskiej fali
PP | 2013-06-10 00:59:28
Studio 202 rozpoczynała (i kończyła) melodia "The Man I Love" George'a Gershwina
Lekok | 2013-04-11 00:13:17
Przez pewien czas nadawana była również "Pocztówka z Pilczyc".
O właśnie o to mi chodziło. Zapomniałam,że to Pilczyce.
KazimierzP | 2013-06-09 22:02:36
Jeden z pierwszych twórców studia 202 to architekt Stanisław Bockenheim, przyjaciel Andrzeja Waligórskiego. Pochodzi ze Lwowa, absolwent 1 Liceum Ogólnokształcącego. Jest aktywny na facebooku.
Czaja Leszek | 2014-05-06 21:59:51
Andrzej Koziorowski to bliski znajomy mojej Mamy. Chodził do tej samej podstawówki co ja (SP30 przy ul. Wietrznej) ale kilka lat przede mną. Niestety mlodo zmarł. Radio Telefunken posiadał mój kolega Krzysiek Machowski (syn aktora Ignacego Machowskiego). Radio to bylo obiektem mojej zazdrości. W naszej rodzinie pierwszym radiem był aparat na kryształki w bakelitowej obudowie z hitlerowskim orłem. Później nastał "Pionier". Z nostalgią wspominam Studio 202 (Pocztówka z Karłowic,Z pamiętnika młodej lekarki i inne).
flowerpower | 2014-05-06 22:09:26
Cześć Leszek!:)) Do kilku Twoich komentarzy się odniosę, jak się uporam z czym uporać się muszę. Ewa
Czaja Leszek | 2014-05-07 13:35:58
Cześć Ewo! Jak się uporasz z tym, z czym uporać się musisz to czekam na odniesienia do moich niektórych komentarzy.Proszę, nie szczędź krytyki bo mam wrażenie, że jestem zbytnim gadułą.