Reklamy i ogłoszenia, Radków
Hellrid: AB1927: Schoelpert Karl, Malermstr., Friedrichstrasse (bez numeru), ob. Wąska.
Hellrid: To samo co:
Hellrid: AB1927: Gebauer Richard, Inh. Paul Gebauer, Konditorei, Ring 12-13, numeracja obecna jednakowa.
Hellrid: Franz Zimmer, Braunauerstrasse 32 = Grunwaldzka 32 (zgodnie z mapą).

Ostatnio wyszukiwane hasła

Lista pochowanych — cmentarz wojenny Armii Radziekciej (Листа захороненных - военное кладбище Советской Армии)
Autor: krzysztal°, Data dodania: 2013-01-12 00:39:09, Aktualizacja: 2013-03-03 22:45:29, Odsłon: 2047

Lista pochowanych osób: stan na cmentarzu i weryfikacja w dokumentach

Stan na cmentarzu ///\\\ Weryfikacja na podstawie dokumentów

Numer Mogiły / Imię, ojcostwo, nazwisko / Stopień wojskowy / Data urodzenia / Data śmierci-pochowania ///\\\ Imię, ojcostwo, nazwisko \ Stopień wojskowy \ Data urodzenia \ Data śmierci-pochowania \ Link

000 / Ja. K. Czunkownin (Я. К. Чунковнин) / --- / ur. --- / zm. 1946 ///\\\ --- \ --- \ ur. --- \ zm. --- \ ---

001 / szeregowiec nieznany (неизвестный рядовой) / szeregowiec (рядовой) / ur. --- / zm. --- ///\\\ --- \ --- \ ur. --- \ zm. --- \ ---

002 / szeregowiec nieznany (неизвестный рядовой) / szeregowiec (рядовой) / ur. --- / zm. --- ///\\\ --- \ --- \ ur. --- \ zm. --- \ ---

003 / szeregowiec nieznany (неизвестный рядовой) / szeregowiec (рядовой) / ur. --- / zm. --- ///\\\ --- \ --- \ ur. --- \ zm. --- \ ---

004 / szeregowiec nieznany (неизвестный рядовой) / szeregowiec (рядовой) / ur. --- / zm. --- ///\\\ --- \ --- \ ur. --- \ zm. --- \ ---

005 / Łyguniak (Лыгуняк) / szeregowy (рядовой) / ur. --- / zm. 07.09.1945 ///\\\ Jekaterina Grigoriewna Łoguniak (Екатерина Григорьевна Логуняк) \ cywil (гражданин) \ ur. 1923 \ poch. 09.09.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=62523656

006 / A. W. Pudow (А. В. Пудов) / major (майор) / ur. --- / zm. 07.07.1945 ///\\\ Aleksiej Wasiliewicz Pudow (Алексей Васильевич Пудов) \ major (майор) \ ur. 1908 \ zm. 05.07.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=65348213

007 / Czumakow (Чумаков) / kapitan (капитан) / ur. --- / zm. 31.10.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

008 / Szumarow (Шумаров) / ---(---) / ur. --- / zm. 10.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

009 / S. Ju. Mierwszniuk (С. Ю. Мервшнюк) / młodszy lejtenant (мл л-нт) / ur. --- / zm. 27.02.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

010 / Tkaczenko (Ткаченко) / szeregowy (рядовой) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ Nikołaj Grigoriewicz Tkaczenko (Николай Григориевич Ткаченко) \ cywil (гражданин) \ ur. 1925 \ zm. 24.07.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=62523649

011 / W. G. Łoboda (В. Г. Лобода) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

012 / Szestakow (Шестаков) / młodszy lejtnant (мл лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

013 / W. S. Łukin (В. С. Лукин) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

014 / Szypowało (Шиповало) / major (майор) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

015 / Aleksiej Karabin (Алексеи Карабин) / podpułkownik (подполковник) / ur. --- / zm. 10.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

016 / Stroikow (Строиков) / młodszy lejtnant (мл лейтенант) / ur. --- / zm. 01.12.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

017 / lejtnant nieznany (неизвестный лейтенант) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. --- ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

018 / Mlezwieszwił (Млезвешвил) / starszy lejtnant (ст лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

019 / Grigorij Ganolin (Григорий Ганолин) / ---(---) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

020 / Skorowodow (Скороводов) / młodszy lejtnant (мл лейтенант) / ur. --- / zm. 13.03.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

021 / Wiktor Artamonow (Виктор Артамонов) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ Wiktor Gieorgiewicz Artamonow (Виктор Георгиевич Артамонов) \ lejtnant (лейтенант) \ ur. 1922 \ poch. 15-19.08.45 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=62523636

022 / Paweł Samsonow (Павел Самсонов) / kapitan (капитан) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ Paweł Pietrowicz Samsonow (Павел Петрович Самсонов) \ kapitan (капитан) \ ur. 1900 \ zm. 17.05.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=63355342

023 / Aleksiej Biertow (Алексей Бертов) / starszy lejtnant (ст лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ Aleksiej Grigoriewicz Bertow (Алексей Григорьевич Бертов) \ lejtnant (лейтенант) \ ur. 1900 \ zm. 17.05.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=63557107

024 / Miedledin (Миедледин) / starszy lejtnant (ст лейтенант) / ur. --- / zm. 05.05.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

025 / Anatolin (Анатолин) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. 16.05.1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

026 / Aleksiejew Jewgienij (Алексеев Евгений) / lejtnant (лейтенант) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

027 / Wasilij Mołczan (Василий Молчан) / szeregowy (рядовой) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

028 / Anton Szowienko (Антон Шовенко) / szeregowy (рядовой) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

029 / B. F. Matwieiczuk (Б. Ф. Матвеичук) / --- (---) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ ---(---) \ ---(---) \ ur. --- \ zm. --- \ ---

030 / Oleinik (Олеиник) / szeregowy (рядовой) / ur. --- / zm. 1945 ///\\\ Marta Nikiticzna Olejnik (Марфа Никитична Олейник) \ cywil (гражданин) \ ur. 1926 \ zm. 16.09.1945 \ http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=62523660

cdn

/ / / / /
Kolekcja - J.Smolarz | 2013-01-16 17:42:36
czy jest taka lista pochowanych żołnierzy Armii Radzieckiej na cmentarzu w Wałbrzychu / dzielnica GAJ /
krzysztal | 2013-01-17 21:26:43
Jakąś listę powinien mieć Urząd Miasta - zwykle prośba mailem wystarczy. Część informacji masz też tutaj:
mkk3a | 2013-02-01 17:03:33
w 009 są literowki - powinno być Mierwszniuk, zakładając, ze poprawna jest wersja rosyjska. A zamiast Jo. - Ju.
krzysztal | 2013-02-06 13:44:58
Dzięki, poprawione. Wszelkie uwagi mile widziane.
mkk3a | 2013-02-28 21:59:23
jeszcze pare rzeczy, ktore zauwazyłem - no i chyba wszystko bedzie poprawnie. 000 Czunkownin 014 Szypowało 018 Mlezwieszwił 022 Pawieł 023 Biertow 026 Aleksiejew 028 Anton I polecam to :)
krzysztal | 2013-03-03 22:47:48
I zmienione - pozwoliłem sobie zostawić jedynie Pawła zamiast Twojej sugestii - Pawieła. A i linki moc się przydadzą - dziękuję bardzo :)