Szwedzki Pawilon (dawny)
A
C
Pawilon III (dawny)

Sanatorium Uzdrowiskowe Zimowit

Sanatorium Uzdrowiskowe PKP

Dawne Kolejowe Sanatorium Uzdrowiskowe uruchomione w 1946 r. przez Dyrekcję Okręgową Kolei Państwowych w Katowicach, latem 1949 r. przejęte przez Dyrekcję Okręgową Kolei Państwowych we Wrocławiu. W skład kompleksu wchodziły obiekty: "Park Hotel" (ob. Pawilon I), "Hygiea" (ob. Pawilon II), "Brünhild" (Pawilon III, rozebrany na początku lat 80.), "Luisenhof" (administracja, ob. budynek mieszkalny, ul. Chopina 10), "Dora" (rozebrany w latach 60.), "Promenadenhoff" I i II (mieszkania pracownicze, rozebrane ...
Dawne Kolejowe Sanatorium Uzdrowiskowe uruchomione w 1946 r. przez Dyrekcję Okręgową Kolei Państwowych w Katowicach, latem 1949 r. przejęte przez Dyrekcję Okręgową Kolei Państwowych we Wrocławiu. W skład kompleksu wchodziły obiekty: "Park Hotel" (ob. Pawilon I), "Hygiea" (ob. Pawilon II), "Brünhild" (Pawilon III, rozebrany na początku lat 80.), "Luisenhof" (administracja, ob. budynek mieszkalny, ul. Chopina 10), "Dora" (rozebrany w latach 60.), "Promenadenhoff" I i II (mieszkania pracownicze, rozebrane po powodzi z 1998 r.)
Od 1 lipca 2008 r. Sanatorium Uzdrowiskowe "Zimowit" należące do spółki "Sanatoria Dolnośląskie" zs w Sokołowsku.