Budynek nr 33

Gasthaus zur Erholung

Pierwotnie budynek pełnił funkcję fabryki maszyn rolniczych - Roman Werner Fabrik landwirthschaftlicher Maschinen und Gerate. Niestety nie wiadomo kiedy został on przekształcony w zajazd. "Gasthaus Zur Erholung" którego włascicielem był Heinrich Allnoch.
Jako ciekawostkę należny tu wspomnieć, że przed budynkiem znajdował się dystrybutor z paliwem. Do dnia dzisiejszego z asfaltu wystaje jego podstawa.
Dziś budynek pełni funkcję domu mieszkalnego. W roku 2011 wyremontowano dach oraz odrestaurowano ...
Dziś budynek pełni funkcję domu mieszkalnego. W roku 2011 wyremontowano dach oraz odrestaurowano wieżę.

Kamieniec Ząbkowicki, ul. Złotostocka i dawny zajazd Zum Schwarzen ...
    Po lewej Poczta Królewska, po prawej zajazd.