Wnętrza

Kryta pływalnia

Wirtualna wycieczka po obiekcie . Kryta pływalnia w Kłodzku to najnowocześniejszy tego typu basen w regionie. Jej budowa kosztowała około dwudziestu milionów złotych. Pieniądze pochodzą z budżetu gminy oraz bezzwrotnych dotacji z Urzędu Marszałkowskiego.
Pływalnia składa się z czterech niecek basenowych. Największa składa się z sześciu torów o wymiarach 2,5 m szer. i 25 m dł. spełniającymi wymogi międzynarodowej federacji pływackiej FINA.
W basenie znajdują się dysze do masażu, rwąca rzeka oraz 66-metrowa zjeżdżalnia. Trybuny basenu pomieszczą widownię liczącą 300 osób. Amatorzy kąpieli w cenie biletu mogą korzystać także ze znajdujących się na obiekcie jacuzzi oraz sauny fińskiej i łaźni parowej. Oprócz części typowo sportowych, w budynku pływalni znajdują się pomieszczenia przeznaczone do prowadzenia działalności handlowo-usługowej oraz zaplecze szatniowo-sanitarne. Swoje usługi oferować będzie salon odnowy biologicznej z solarium, sklep sportowy, szkoła tańca, sala zabaw dla dzieci, gabinet kosmetyczny oraz restauracja serwująca dania kuchni włoskiej oraz przekąski.

Prace wykończeniowe przy obiekcie.
    Zapowiedź terminu otwarcia krytej pływalni.