Koncert Joscho Stephana

Gra jak opętany, niewiarygodne, istne szaleństwo!" - tak grę Stephana określali wielcy muzycy jazzowi, jak Paquito de Rivera, James Carter, Charlie Mariano czy Grady Tate.

Stephan to niezwykły wirtuoz gitary z Niemiec. Swoją gitarową edukację rozpoczynał od nauki gry na gitarze klasycznej i, jak sam podkreśla w licznych wywiadach, to klasyczna technika jest głównym fundamentem jego dzisiejszych umiejętności.Obecnie Joscho Stephan reprezentuje styl określany mianem gypsy jazz lub gypsy swinging ...

Stephan to niezwykły wirtuoz gitary z Niemiec. Swoją gitarową edukację rozpoczynał od nauki gry na gitarze klasycznej i, jak sam podkreśla w licznych wywiadach, to klasyczna technika jest głównym fundamentem jego dzisiejszych umiejętności.Obecnie Joscho Stephan reprezentuje styl określany mianem gypsy jazz lub gypsy swinging guitar, którego został okrzyknięty niezrównanym mistrzem. Muzyk często nazywany jest też następcą legendarnego Django Reinhardta.

Muzyk regularnie koncertuje w Europie, USA i Australii z topowymi gitarzystami - Martinem Taylorem i Tommy Emmanuelem, a także wraz ze swoim zespołem uczestniczył w wielu znaczących europejskich festiwalach. Za www. gazeta prawna.

Koncert Joscho Stephana w trzebieszowickim zamku. Muzyk regularnie ...