Krasnal Bamboszek

Wnętrza hotelu B&B Wrocław Centrum

2012 - 2013 Budowa Hotelu B&B

Hotel B&B Wrocław Centrum

Hotel B&B Wrocław Centrum przy ul. Piotra Skargi został oficjalnie otwarty 25 listopada 2013 roku. Sześciokondygnacyjny hotelu B&B oferuje 140 pokoi jedno- i dwuosobowych. Goście obiektu mogą korzystać m.in. z sali śniadań o powierzchni 116 mkw. oraz 42 miejsc parkingowych. Za projekt hotelu odpowiada Jolanta Halagarda z pracowni Arbapol. Prace budowlane rozpoczęły się w wakacje 2012 roku, a zakończyły rok później. Koszt inwestycji to 26,7 mln złotych.

Należące do Groupe B&B Hôtels obiekty skupione pod marką B&B należą do segmentu hoteli dwugwiazdkowych-ekonomicznych. Obecnie sieć posiada ponad 230 hoteli we Francji i Niemczech, sześć we Włoszech oraz po jednym w Hiszpanii, Portugalii i Polsce. Generalny wykonawca: RD bud

Zdjęcia z budowy:

Hotel B&B przy ul. Piotra Skargi.