Dzielnica Krzystkowice
Hellrid: Czemu jest przypisane do Szkolnej? AB1928: Schefler; Gustav; Gastwirt, [E], Sommerfelderstraße 3; AB1938: Schefler; Gustav; Gastwirt, [E], Horst Wessel Strasse 3 -> dzisiejsza Pocztowa, zaraz Rynkiem.
ul. Belwederska, Warszawa
Zdzisław K.: Myślałem że to unikalne rozwiązanie konstrukcji torowiska. Okazało się że we Wrocławiu takie torowiska istnieją.
Hellrid: AB1928<br> Seifert; Hermann; Rektor, Schulstraße 5<br> Seifert; Max; Zementwarenfabrikant, [E], Am Bahnhof 4<br> Seifert; Paul; Dachdecker, Sommerfelderstraße 8 -> <b>może to </b> <br> Seifert; Willy; Gastwirt (Schützenhaus), [E], Sommerfelderstraße 12<br>
Przedszkole Miejskie nr 2 Delfinki, ul. Żeromskiego Stefana, Ustka
MacGyver_74: Ta fontanna to wyróżnik tego obiektu. To Przedszkole Miejskie nr 2 Delfinki. :)
Podgórze
heck: Ruthmann ?
al. Wyzwolenia, Wałbrzych
heck: Nie widzę słupów trakcji tramwajowej ? Jeśli jeszcze brak linii to datowanie przed 26.03.1899 wtedy otwarto połączenie pl. Grunwaldzki – Dworzec Główny

tomimaki

Wrocławskie tramwaje konne
Autor: PP°, Data dodania: 2012-05-25 18:50:15, Aktualizacja: 2012-06-06 22:44:53, Odsłon: 1943

Stowarzyszenie Wratislaviae Amici i Muzeum Miejskie Wrocławia oraz Wrocławskie Towarzystwo Miłośników Historii zaprasza na odczyt

We wtorek, 5 VI, o godz. 18.00, w Audytorium Instytutu Historycznego UWr, ul. Szewska 49, 1 piętro

Pan Tomasz Sielicki wygłosi odczyt nt.